Over ons

Winparts auto onderdelen is gelegen in het noorden van Nederland, Winneweer te Groningen. Hier is ook de naam uit ontstaan: Win (Winneweer) en Parts (onderdelen). In 2005 is Winparts opgericht door de gebroeders van Essen, Ari en Meinard. Maar, er zit nog een geschiedenis voor. In 1986 zijn de gebroeders van Essen begonnen met de oprichting van D-parts in Groningen. Hier begonnen ze met het verkopen van tweedehands BMW-onderdelen. Deze passie is ontstaan door een defect in hun eigen BMW E12, een kapotte versnellingsbak. Al snel bleek dat het lastig was om dit losse onderdeel te vinden, alleen complete auto’s. Een auto werd gekocht en de versnellingsbak werd in hun eigen auto gemonteerd. De overige onderdelen van de gekochte BMW werden verkocht en D-Parts was geboren. In 1987 is D-parts verhuist naar Winneweer met een magazijn van maar liefst 10.000m2.

Na een korte periode zijn de broers ook begonnen met het verkopen van nieuwe BMW onderdelen. Tot het moment dat ze de vraag kregen of ze ook een nieuw onderdeel hadden voor een Fiat. In 2001 is vervolgens het idee ontstaan om Allparts op te richten. Hier werden nieuwe onderdelen voor verschillende automerken verkocht. Na een korte periode is Allparts echter weer opgeheven. Er waren op dit moment nog geen partners die de logistieke afwikkeling konden verzorgen. Hierdoor zouden klanten te lang op hun producten moeten wachten.

Tot in 2005 het idee kwam om nog één keer een website te bouwen voor nieuwe auto onderdelen voor alle automerken en zo is Winparts ontstaan. Dit keer moest het goed gebeuren, zo gezegd, zo gedaan. Al gauw bleek dit een succes. In 2008 is er een nieuwe en verbeterde Winparts website gebouwd. Met het steeds groeiende succes in Nederland, is Winparts in 2009 begonnen met het exporteren naar België. Ook dit bleek een succes en zo is er in 2012 de website www.winparts.be live gegaan. Winparts staat op het punt om ook de internationale markt te veroveren. Zo is in 2016 met succes de Zweedse website www.winparts.se live gegaan en in 2017 www.winpartscaribbean.com.

Ari en Meinard van Essen waren en zijn nog steeds erg innovatief waarbij de klant centraal staat. Zo waren ze er overal vanaf het begin bij. Winparts was de eerste die het mogelijk maakte voor de consument om onderdelen op kenteken te bestellen. Nu niet meer weg te denken op alle auto onderdelen websites. Ook is Winparts er uniek in dat een groot gedeelte van de producten zelf worden geïmporteerd. Hierdoor is het mogelijk om een ruim assortiment aan te bieden én om snel te kunnen leveren aan de klant.

Inmiddels in Winparts een begrip. Meer dan 50 medewerkers maken het mogelijk dat meer dan 1500 pakketjes per dag bij tevreden klanten worden geleverd. Vrijwel alle werkzaamheden gebeuren in house; inkoop, inpakken, retourneren, marketing en klantenservice. Het assortiment van Winparts is al enorm en blijft steeds groeien om nog meer te kunnen bieden aan de klant. Momenteel biedt Winparts meer dan 640.000 onderdelen van 520 fabrikanten voor 180 automerken, 6000 automodellen en 40.500 autotypes. De bestellingen worden geleverd door erkende transportbedrijven (PostNL, DHL) met een goede service en scherpe levertijden. Uiteraard kunt u zelf beslissen waar u de producten wil laten leveren, wij leveren naar alle landen. Ophalen bij een afhaalpunt of bij onze locatie is ook altijd mogelijk.

Bij Winparts winkelt u veilig. Wij bieden verschillende veilige betaalmethodes zoals iDeal, PayPal, Visa, Mastercard, Afterpay, Klarna en Bankoverschrijving.

Het succes gaat niet onopgemerkt. In 2017 heeft Winparts een mooie notering op plek 102 in de Twinkle100 behaald. De Twinkle100 biedt het overzicht over de grootste e-commerce verkopers in Nederland. Winparts biedt goede kwaliteitsproducten tegen een eerlijke prijs. En uiteraard staan wij graag voor uw klaar om u te helpen! 

Welkom bij Winparts, de grootste auto onderdelen webshop van Nederland!
Team foto: